Chinese LEEUW / DRAKENDANS 中国传铳武狮Wilt u een chinese leeuwendans / drakendans op uw feestelijke gelegenheid? Neem contact op!

Chinese Leeuwendans

Chinese Leeuwen dans kan grofweg worden onderverdeeld in twee stijlen, Noord (北狮) en Zuid (南狮).
Noordelijke-dans werd gebruikt als vermaak voor het keizerlijke hof.
De noordelijke leeuw is meestal rood, oranje en geel. De noordelijke is meer een acrobatische dans en wordt hoofdzakelijk uitgevoerd als amusement.
Zuidelijke-dans is meer symbolisch. Het wordt meestal uitgevoerd als een ceremonie om kwade geesten te verdrijven en om geluk en fortuin te brengen.
De zuidelijke leeuw vertoont een grote verscheidenheid van kleur en heeft een karakteristieke kop met grote ogen, een spiegel op het voorhoofd, en een enkel hoorn in het midden van het hoofd.

  • Leeuwen en drakendans

De leeuwendans wordt vaak verward met de Draken dans, waarin dansers beschikt over een team van ongeveer tien of meer. The leeuwendans bestaat meestal uit twee personen. . Guangdong is het vaderland van de zuidelijke stijl. De zuidelijke gehoornde leeuwen worden Nians genoemd.
De Kantonese stijl kan verder worden onderverdeeld in Fat Shan (Boeddha Berg), Hok Shan (Crane Mountain), Fat-Hok (kleine stijl die vertoont een hybride van Fat Shan Shan en Hok), Chau Ka (kleine stijl uitgevoerd door de beoefenaars van Chau familie stijl Kung Fu), en de Groene Leeuw (Qing1 Shi1 – populair bij de Fukien / Hokkien en Taiwanese).

Kenmerken van de leeuw

Fat San is de stijl die veel Kung Fu scholen beoefenen,Het vereist krachtige bewegingen en houding.
Alleen de meest geavanceerde studenten mogen de leeuwendans uitvoeren.
Hok San stijl is beter bekend als een eigentijdse stijl. Hedendaagse Hok Shan stijl combineert een zuidelijke leeuwenkop met Noord-leeuw bewegingen. Hok Shan stijl probeert er meer levensecht uitzien, realistische bewegingen, en acrobatische stunts. De kortere staart is ook een favoriet onder de troepen die palen (Jong) springen. Er zijn drie belangrijke kleuren van de leeuwen.

De leeuw met de wit gekleurde vacht wordt beschouwd als de oudste van de leeuwen. De goudkleurige leeuw met de gelige vacht is het beschouwd als het middelste kind . Niet de jongste of de oudste. En de zwart gekleurde leeuw wordt beschouwd als de jongste leeuw dus als mensen deze kleur gebruiken moet de leeuw snelle en spontane bewegingen maken als een jong ondeugend kind..

Er zijn drie soorten leeuwen: de gouden leeuw, die levendigheid, de rode leeuw, die moed, en de groene leeuw, die vriendschap. Drie andere beroemde leeuw types kunnen ook worden geïdentificeerd: Liu Bei, Guan Gong (Kantonees: Kwan Kung) en Zhang Fei. De Liu Bei (Kantonees: Lau Pei) leeuw is de oudste van de drie broers en heeft een gele (eigenlijk keizerlijke geel als hij de eerste keizer van het Shu-Han Koninkrijk), gebaseerd op het gezicht met witte baard en bont (om aan te geven zijn wijsheid). Het veelkleurige staart die de kleuren van de vijf elementen, omdat men geloofde dat dat de keizer de zegeningen had en controle had van de vijf elementen. Er zijn drie munten op de halsband.
Deze leeuw is gebruikt door scholen met een gevestigde Sifu (leraar)
 
VOOR MEER KLIK OP MEDIA!