TAI CHI & QI GONG 太极拳 / 氣功


 


TAI CHI CHUAN

Tai Chi heeft een gladde, zachte, gracieuze beweging, maar dit betekent niet dat er geen inspanning nodig is. Wanneer we Tai Chi Chuan beoefenen behoort de geest kalm te zijn zodat alle intellectuele en psychische belasting verdwijnt. 
Bij het oefenen luistert, ziet en voelt je geest alle bewegingen. Dit is innerlijk zien, innerlijk horen en innerlijk voelen. Geleidelijk past je ademhaling zich aan bij je bewegingen. Door middel van de bewegingen van Tai Chi Chuan kan je al de spanningen veroorzaakt door dagelijkse stress en de geaccumuleerde spanningen uit je lichaam halen. Je lichaam leren kennen door middel van gevoel is het begin van de Tai Chi . Bewustzijn is het begin van leren.

 

(L)Sifu H.E Eleonora- Grootmeester T.Y Pang- Ying Pang (dochter)

 


       DAO YIN YANG SHENG GONG (QI GONG)
 
 

(L) Ricardo Sousa, Professor Zhang Guang De, Sifu H.E Eleonora

DAO YIN YANGSHENG GONG
 
Dao (de weg) Yin (stretchen van de ledematen). Door het stretchen kan de energie stromen. Men zegt ook wel: “de blokkade ontsluiten die in de gewrichten zitten”. In de gewrichten zitten de pezen en pezen zijn de energie (de Yin). De energie kan daar worden vastgehouden, Door het stretchen van de pezen ontspannen de spieren en komt de energie in beweging. Daarom noemen ze het Dao Yin. Yang Sheng betekent “de energie cultiveren”, “de innerlijke energie in beweging brengen”.

Het regelen van de innerlijke energie.”

Qi Gong/Tai Chi voordelen

  • Een beter slaappatroon.
  • Je voelt je meer ontspannen.
  • Het geeft je een grotere kracht en concentratie.
  • Een betere conditie.
  • Je voelt je vitaler.
  • Je bent meer in balans.